Imagen_4.png


Aquesta wiki neix amb la intenció de canalitzar totes aquelles actuacions destinades a reconduir la intenció de l'administració educativa per la que ens engaltaran ordinadors equipats amb sistema operatiu windows i ens 'facilitaran' l'accés a llibres de text digitalitzats. Entenem que aquestes mesures s'han fet una vegada més sense planificar ni, el que és més greu, sense comptar amb l'opinió de les moltes persones que fa temps treballen en educació i TAC. L'Educació no pot permetre que les editorials, les multinacionals dels sistemes operatius propietaris ni les empreses del sector (també de fora) regeixin les directrius de l'educació.
Hi ha moltes maneres perquè les empreses del sector participin en aquest procés, com ara que se'ls encarregui el manteniment de les aules d'informàtica. Aquesta wiki tampoc va contra les editorials, que són lliures d'oferir el què vulguin. El que no es pot fer, però, és imposar l'ús de llibres de text digtal menystenint l'esforç que han fet molts centres de preparar material propi a partir d'espais moodle i elaboració de material com caceres del tresor, webquest, etc.
També és obligació de l'Administració marcar quin és el camí de la innovacio, que passa (segons els experts) per la gestió compartida del coneixement. No pot ser que fa quatre dies ens venguin el tema de Linkat i ara ens facin tirnar al Windows. L'administració hauria d'articular les mesures adients per tal de reconèixer la feina i facilitar els recursos que calguin a aquestes escoles, que haurien d'assumir el paper de 'centres hub' per tal que puguin estendre les seves bones pràctiques a la resta.

Us convidem a participar d'aquesta wiki, adherint-vos al manifest (en construcció), facilitant articles i recursos sobre el tema així com també fent-ne la màxima difusió possible.

Finalment, ens agradaria que aquesta wiki fos un espai constructiu, que a banda de recollir i denunciar la situació que estem patint, faci aportacions en positiu.